Autor Tema: Diccionari micrometeorològic il·lustrat (actualitzat!!)  (Llegit 2158 cops)

0 Usuaris i 1 Visitant estan veient aquest tema.

Desconnectat micro

 • Cumulonimbus
 • ****
 • Missatges: 4663
 • Índex de patiment: 5106
 • Gènere: Masculí
 • Així estarem en 10 anys a Catalunya..diu Al Gore..
Diccionari micrometeorològic il·lustrat (actualitzat!!)
« el: 25 Setembre 2014, 14:42:49 »
Hola companys/es

Després d'algun temps amb el tòpic oblidat, aquí teniu el 2.0 del diccionari friki meteo que recull les expressions forils més emblemàtiques. Alguns termes són nous. A gaudir!   :D :D :D

Tempestes cucal: Com deia el mític anunci de l'spray contra bestioles immundanes...., són tempestes molt estàtiques, que neixen, crèixen, descarreguen i moren al mateix indret. Per exemple, les d'estiu del Piri.

Ruixat uralita: ruixat sobtat, fruit normalment d'un congestus que cau a un carrer i al del costat no, que es caracteritza per una intensitat molt elevada de preci i molt local, que sol caure de nit o primera hora, i aixeca de cop del llit al forero al crit de "sorpresa". En l'estona d'obrir la finestra i mirar el "diluvi", para en sec i escoltes la resta de teulades com van cantant encara..

Front patinador
: Copyright Rodamet. Jieje. Front que sol formar-se sobre el mar, que va de SO-NE o en el seu defecte, N-S o NE-SO que llisca mar endins sempre, amb el deliri del fòrum amb comentaris com "s'apropa", "sembla que recula", ara "ha virat al E".. mindundències que no s'acaben produïnt més.

Efecte boomerang: Dígase de les precipitacions, en moltes ocasions, torrencials, que entren des del mar amb clara entrada E-O, pèrò que en arribar a 30 km de la costa, es troben amb els fluxes típics de les entrades fredes, del NO-N, i viren cap el sud, dibuixant un arc de pluges amb forma de C, que deixa garratibats als foreros desitjants de pluges entrant des del mar.

Pluja spray
: Copyright molts del fòrum. Gotetes empapadores, de les que ens toquen els collons als que portem ulleres, que et deixa qualsevol situació indefinida amb saturació a baixos nivells. Un altre significat és un ruixat de 30 minuts a 6 mm/min que només cau en un tram concret de costa entre "la nuclear y la montaña" >:((

Situació DODOT: Núvols abundants i sovint amenaçadors, però que per efecte de capes seques en altura, no deixen ni gota, o bé, gotes per cada vegueria quadrada..

Situació DODOTIS, aplicable també el terme "Situació Vileda": tempestes que van en un sentit donat, normalment de O-E, i que viren, sospitosament, al N-S o fins i tot NE-SO per efecte d'un efecte xuclat monumental de l'aire càlid que tenen al sud. Propi de dies de primavera que les comarques de Ponent reben fortes pluges que en un primer moment pululaven per la Segarra o el Bages, i per efecte de la calor, tiren cap el SO.

Pluja afònica: similar a la pluja spray, que es caracteritza per ser molt feble i constant, i que el radar no troba eco en elles...S'hi associa l'expressió de "em plou i no em marca res el radar ??? ??? ??? ???"

Fuet: Copyright diversos del fòrum. Dícese de una línia, normalment convectiva i activa, estreta i potent que sol formar-se del no res, i molt especialment davant les costes de Tarraco. Aludeix a un pseudofront en moltes ocasions patinador en el que la cisalla i la convergència és total. També aplicable a línies de tempesta que avancen de ponent a llevant, normalment gestades a l'Aragó, i que escombren eficientment moltes terres catalanes, mentre s'espeten comentaris del tipus: "calamarsada a Lleida", "pilotes de golf a la Noguera", "com deu estar cascant al Montsec" o "sembla que es reactiva en arribar a la costa"..

 ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::): Copy Rodamet. Exclamació i/o expressió aplicable a quan una situació no sembla que hagi de ser res de l'altre món. Aplicada bàsicament per apaivagar ànims al fòrum, quan el galliner està regirat, i quan es pretén que la batacada no sigui dolorosa posteriorment.

Efecte rebot: mecanisme pel qual una pertorbació o bé una entrada d'aire fred contundent d'origen àrtic, baixa clarament de N a sud i en arribar al Pirineu es troba amb la barrera infranquejable d'aquesta serralada, que la fa virar a l'est, amb comentaris com "otra vez para los italianos", "tenim la negra a Catalunya" o "en el Cantábrico se van a forrar". Ens envia sovint ponents o nords quan la baixa se'n va a Liguria.

Efecte trampolí
: Similar a l'efecte "disparo", pel qual una massa d'aire, sovint càlida, remunta agrestement una muntanya degut a un impuls del vent i del fluxe aeri. O sigui, efecte de suspensió cap a l'atmosfera d'un aire que està molt inestable degut a vents que incideixen perpendicularment a les muntanyes. Aplicable a llevantades a l'Albera o Caro, a surades al Túnel de Viella o nortades a Cauterets.


Efecte goma d'esborrar: Si agafes un tros de goma i esborres quelcom tens una sèrie de restes de goma en forma desordenada, sovint de petits fragments en forma de paper petit enrotllat. Bé, si sobre una taula, vas movent amb el dit aquestes restes de goma, sempre et quedarà un trosset al dit, que en anar-ho arrossegant cap a la taula, et gestarà més trossos de goma, cada vegada més petits. El fet és anar estirant la goma, amunt i avall, i sempre sortint del mateix punt de partida. Bé, es tracta de tempestes que apareixen del no-res, sempre sobre el mar, i que se'n van cap a les Balears, sempre generant-se al mateix punt, i anant al mateix lloc. Tal que si fos el que comentem de la goma.

Autopista Balear
: Copyright diversos autors forers. Ruta de les tempestes mar endins que surten de la costa catalana, a vegades a 2 km de la platja al crit de "cada vegada estàn més aprop", "veig grans congestus maneguils enfront meu", "quina llampegada enfront de la costa", però per fluxes N-S o NO-SE, van a petar a la serra de tramuntana...


Microcopear: Copyright Roda. Efecto en la vista, producido por una farola, mientras caen gotículas de agua. Pero de agua, no algo similar a la nieve, ni al granizo, ni al merengue del pastel de ayer: Agua. Se suele dar con temperaturas ampliamente positivas, y humedades tan altas que ni a 0 grados nieva....Siempre viene precedido de expresiones del tipo "me ha parecido ver un copo" "cae una lluvia muy rara" o.. "aguanieve!!!!!"

Cola de vaca: Copy Roda. Tal que si fuera un regate de Romario, se trata de una isobara que viene del NE y de repente se mete perpendicular al litoral.

Expresión "encender el aspirador": Copy Roda. Tormenta estática o con ligero movimiento hacia la autopista balear, que engaña a los foreros, por ser vistosa de noche y que, lejos de acercarse a la costa, se aleja inexorablemente. Nunca entra, en cuyo caso comentarios como "el radar está cachondo", "creo que eso entra" o "se acerca!!!!" pasan a ser del tipo "  >:(( >:(( >:(( >:(( >:((" o bien "Cagonsuputamadre, eso es para los mallorquines     ".

Patinete de playa: Copy Roda. Situación de tormentas que sabes que se produciran con exactitud en el mar y viajarán poco a poco más adentro. En ocasiones, viene precedido de fuertes chubascos uralita "de chiringuito", debido a que se producen justo en la playa... Siempre se leerán expresiones del tipo "joder, todo para el mar... alquilamos una barca?"

Triángulo maldito: Copy snike. Triangle format entre la teva ciutat i 15 kilometres de costat en el qual hi ha una notable disminució de precipitació. En ocasions cauen "diluvis" a fora del triangle i a dins, fa sol. Coses que només passen en un sector de costa localitzada entre les viles de l'Hospitalet de l'Infant i el Hospitalet del Infante.

Tren siberià: Copy Surfin. Gran i ample entrada d'aire fred que ve del NE, i moltes vegades no més enllà de Polònia (és igual, pel fòrum és acceptat de totes formes com a nascut a Werckojansk), que es caracteritza per la seva força per fer baixar termos i carregar a tothom d'electricitat estàtica. Seca com la moixama, però esperançadora per part de molts foreros, que veuen miratges de neu i humitat en dies de poc més del 10% de HR ambiental. Expressions com "arreplega humitat!!!!".. "la última sortida del GFS l'allevanta una mica",  "però si tenim la iso -10, ha de nevar, no?" o "podria crear un rebuf" són ben habituals en dies freds del tren, que sol fer parada a casa nostra voltant el 10-15 de febrer.

Titas, titas: Expressió vox populi Cat meteo, que denomina la imminent arribada de tempestes, ruixats, nevades, nuvolades, ventades...a un punt determinat del territori. Aludeix a les esperances dipositades en un determinat fenòmen, que, tot sovint, queden en no res i en expressions com "se ha deshecho al llegar a Montserrat", "parece que se va más al oeste de mi posición " o " >:(( " a seques...

Pepino
: Nada de término sexual, hace referencia a todo cumulonimbo o congestus que se desarrolla con rapidez y adopta formas exageradamente esperanzadoras para hacer descargar. Lástima que el 60% de comentarios al respecto de este término, sean vulgares estratos estraficados dentro de un estrato atmosférico estratosféricamente estable... XD

Diluvio, versión Cat meteo: Lluvia que hace volcar un balancín. Frecuentemente, se le aplica a lluvias de 20 segundos, en los que una DAVIS ni se entera....  >:D

Expresión "modo moco verde". Muchas veces lluvias persistentes, del tipo lluvias estratificadas o convectivas en proceso de estratificación. Suelen dar bastantes litros recogidos, pero no se le presta la importancia que merecen, al contrario de los "diluvios". Muy asiduamente, se valora este "moco verde" con dichos tales como "el radar marca menos de los que cae" o similares...

Bicho: acepción forera por la cual se está gestando un sistema tormentoso adecuado para llenar balancines. Frecuentemente se trata de simples estratocúmulos opacus que no descargan nada, o pequeños castellanus que se pasean dando lluvias de barro. Otras veces, se designa con ese nombre potentes tormentas vistas desde la lejanía, normalmente por parte de los costeros en el verano, en dirección al Pirineo, y que mantiene en vilo sin razón a una comunidad forera determinada. "Va bajando".. "coño, como le casca en Berga" o "esto llegará vivo a la costa!!!" son expresiones frecuentes. . En verano, si las veis en el Piri desde la costa, id a la playa sin preocuparos de nubes....  :DD

"Nubes naranjas sin jugo". Tipo de nubes productoras de precipitación, muchas veces hermosas y desarrolladas, que no suelen descargar casi nada de lluvia, sólo gotas. Aceptada también "gotas cada km2 (copy Sándor), ya que caen lluvias locales, y en amplias zonas ni te enteras. Se asemeja a naranjas lozanas y jugosas de buen aspecto, que al abrirlas sólo ves pellejo y nada de jugo. Cheesy

Copo perdido: definició Snike. Activitat de duració indeterminada que s'activa quan la temperatura exterior baixa dels 5º per buscar els flocs enmig d'aigua de la pluja a la farola. Alta possibilitat de fracàs.  :-*

Nieve porexpán: copyright Meteocoll, Tro y Altasegarra. Dícese de las nevaditas con muchos grados sobre cero y humedad baja que dejan nieve granulada. Frecuentemente se confunde con nieve seca, pero esa precipitación a no ser que vaya a acompañada de tempes de 35 bajo cero a 5000 metros, na nai de nieve....  >:D

Expressió "Anarse'n al cau": Es diu quan els models i la intuició, a mitjà, llarg i molt llarg termini, no donen més d'un 0,05% de probabilitats de canvi en forma de pertorbacions a casa nostra. Solen ser caus oberbooking al mes de gener, sempre que un anticicló es fa el tossut

Expresiones ligadas al frío, Copy Roda, del estilo: . "Siempre los Italianos": ciclogénesis en Génova, que hace patinar el aire húmedo más al este, y aquí tramuntana fuerte.
"Ojo a Venecia": cuando la ciclogénesis en Génova es muy béstia, y esa tramuntana aún es más fuerte en el Empordà...
"Siempre los Griegos": sol en España mientras el frio de Rusia invade el país sureño. Viene acompañada esa situación de "otra vez ellos invierno y nosotros no", o "joder, nieva en Atenas!, y el año pasado les pasó lo mismo!!"
"Ojo a Turquía": cuando el frio que patina de Rusia es muy béstia, y se dan nevadas bien fuertes allí, mientras en la peninsula vamos a la playa.. cosas del equilibrio del clima.... Wink
"Siempre los valencianos": DANA que le hace un corte de mangas a Catalunya. Se puede relacionar con "de l'Ebre cap el sud", situación jodida en Cat, mientras salen en barca en Valencia, para desespero del foro catalán y recocijo del valenciano. Días que se aprovechan por parte de los comandos catalanes para limpiar sus coches, y engrasar bielas para próximas cazas.
"Mierda de clima": manifiesto escrito antes del suicidio o del paso por los tópics correspondientes de psicología y/o psiquiatría hallados en off tòpic Evil. Una derivación es la DLECES o DLECAS, aquella situación de lluvias importantes que afectan a Vandellòs y su S, hasta Alicante. Situaciones que GFS llena de lluvia en muchas zonas de Cat, y acaba en desespero y suicidios foriles colectivos..y de paso, pidiendo de cortar el carnet de padre de los hombres del tiempo de TV3

Helada silenciosa: Aquellas temperaturas claramente negativas que se suelen producir en áreas del interior de Catalunya, debido a un estancamiento total y bajo la presencia de un anticiclón. Se da mejor si la tempe a 850 es de 4 a 9 grados positivos. Mientras se deshacen las pistas negras de Baqueira o Masella, en el Ebro se registran hasta 6 o 8 días de heladas que dejan nieblas persistentes y heladoras, que acaban haciendo ceder hasta los cables de alta tensión debido al peso de hielo. Propio de diciembre y enero, y muchos días de noviembre. Para el fórum pasan desapercibidas, ya que los foreros/as se empecinan en mirar mapas a 134 días en los que viene "siberiana". Aquella entrada que nunca llega, y que de darse, nunca dará valores tan bajos y persistentes, acompañados de frío que cala, en el interior. Estas heladas silenciosas dejan playas blancas , y de las que con catabáticos varios, dejan tempes máximas de 3 o 5 grados en el Baix Ebre o de 10-12 en las costas metropolitanas y gironinas. También se puede catalogar este térmico como "olas de frío no mediáticas", si la persistencia es marcada.

Pastanaga meteorològica: Copy Caçatrons. Situació futura, sovint molt remota en el temps, que se sol mostrar en mapes estil GFS i ECMWF en els quals la situació és francament interessant. Des del punt de vista del forero/a, són mapes francament fiables i els escenaris a 15 dies són més que probables, i solen coincidir amb fenòmens plujosos o fredorades intenses. Aquests mapes venen acompanyats de comentaris del tipus "ens foten una llevantada!", "el sud de Catalunya quedarà a dues espelmes", "això és Ebre cap el sud" o "es presenta una situació interessant, s'haurà de seguir". Sovint, si els mateixos mapes indiquen calorades a 30 dies vista es canvien les expressions pel tipus "ja veureu com això sí ho encerta el GFS!!!". El quit de la qüestió de les pastanagues, és donar esperança als foreros/es, i després quedar en un no-res.

Temps tobogan: Aquella situació, normalment anticiclònica, en la que els refredats van a saco amb el personal. Dies molt plàcids, amb ràpides remuntades del mercuri, i vespres i nits fredes, amb gelades interiors a dojo. Venen acompanyades de comentaris del tipus "avui no baixarà tant la tempe, i tinc 20 graus ja"... per al cap de dues hores llegir "ahir a aquesta hora hi havia dos graus més,... baixa ràpid".. "cau en picat la tempe   :o :o :o :o :o :o :o :o" o "en tres minuts desplom de 2 dècimes  :o :o :o :o :o :o :o :o!!!!     XD
Muntanya russa: Aplicable a sortides del models en els ensembles de GFS, en els que la tempe puja i baixa a gust del consumidor. Les baixades són interpretades com a fred i les pujades com a "misèria".. quan no es valora si dita pujada és amb una forta subsidència, i la baixada amb una forta entrada de vent amb fogonys...
Farola: En l'argot del forero/a, qualsevol situació de fred i pluja alhora que porta a mirar insistentment els fanals per trobar el floc perdut. Sovint es veuen flocs a 8 graus de temperatura i 95% de HR, que, lògicament, no són de neu. Però és igual, per a patimlameteo tot s'hi val. El mecanisme de mirar el fanal és senzill: s'ha de mirar a través de la llum, sovint forçant la vista i acabant guenyo perdut.
Temperatures xiclet: Diferència marcada entre les temperatures màximes i mínimes d'un dia en un indret, ja que el mercuri s'estira i s'arronsa a gust del consumidor. Aquests dies en concret, es pot passar de la desgràcia més absoluta per part del fòrum (en veure que les temperatures són molt altes) a la més estricta eufòria, en veure que quan cau la foscor les temperatures es desplomen. Símil de muntanya russa.
Ou tombat: Posició que adopta sovint un anticicló, sempre a l'Atlàntic. D'aquesta forma, ens avorta entrades fredes de primera categoria, i sol ser de llarga durada, molt llarga. Desespera als empordanesos per tenir entrada de tramuntana perpètua, i provoca fogonys per molta iso 0 que hi hagi a 850. Sol avortar entrades fredes i humides al Pirineu, i sol lligar-se a situacions de "otra vez para los italianos". Acaba, normalment, en un potent anticiclò centrat, amb nits gèlides amb isos clarament positives.
Front canó de neu. Típic front que arriba als Pirineus i només afecta a la cara nord. En aquest cas La Vall d'Aran, parts altes del Pallars i d'Andorra. Cap al sud d'aquestes zones només ens arriben microvolves de neu similars a quan passes esquiant al costat d'un canó.
Mojama: Situació totalment seca a tots els nivells troposfèrics, propi d'entrades molt fredes del N o NE. Sovint es tracta de temperatures molt baixes, però per més que a 850 hi hagi -35ºC, no es dóna ni una trista volva fóra d'algun ruixat francament uralita a la costa de Barcelona o sud de Girona, gràcies a hipopètics refluxos. No dóna neu al Pirineu, per molt que un la busqui, i sí enrampades a dojo. Comentaris esperançadors en el fòrum a 7 dies vista de la moixama, són reemplaçats per "al final todo muy seco" o "bueno, por lo menos tendremos buenas mínimas".
Sant Reflux (Sant Rebuf): En entrades de fred contundent, sobretot a nivells baixos, i durant vents de tramuntana destacables a l'Empordà, buit que forma el vent a la costa Barcelonina, especialment la maresmenca, o la de la Selva, tot sovint. Provoca ruixats locals però forts, però pots passar de carrers secs a autèntics diluvis. Sant al que un venera quan la situació és moixama.
Nubes jodemínimas: Copy Neucat. Estratos o nubes bajas en general, que se forman por efecto reflux muchas veces en las costas, especialmente las de Barcelona, que hacen parar el descenso térmico noctuno. A falta de lluvias, mosquea a los foreros ya que no les permite tener mínimas interesantes en sus terrados. Suelen ser nubes bien jodedoras, valga la redundancia, ya que se día se deshacen, y vuelven a la noche siguiente, con lo que se observa que crecen gracias a repuntes de humedad locales o a convergencias de pequeña índole de vientos del este a ras de mar y catabáticos interiores del oeste o noroeste.
efecto pelota: Mecanismo mediante el cual una borrasca que baja decididamente desde Islandia va a parar al Golfo de Vizcaya, y por mecanismos de ciclogénesis y orografía, rebota tal que si una pelota fuese, en los Pirineos, pasando por el norte de esa cordillera, y dejando con entrada de ponientes a amplias zonas mediterráneas. Hablamos de una posterior entrada en el Mediterráneo, con lo que hacen el salto (bote) a las zonas mediterráneas, excepto a Baleares. En el foro destapan grandes espectativas, incluso con la apertura de encuestas y porras de a dónde se situará la baja: "yo creo que al SO de España".."yo creo que eso cruzará el Estrecho".."eso entrará por el Ebro"... para posteriormente, y en el 75% de veces, y por propia física terrestre, se vea "encima nos meten ahora la iso 0".. "en el Pirineo se forran" o "vaya, otra vez los italianos"
Efecto panza: Copy Akenatón. Proceso en el que las cotas de nieve pueden ser muy dispares, y sin seguir, en ningún caso, el criterio de isotermas a diferentes niveles. Posibilidades altas de nevadas en zonas muy bajas sólo teniendo en cuenta la procedencia del viento. Así, una posible entrada a priori cálida, puede ser motivo de nevadas en la costa al existir flujos catabáticos interiores, y una posible entrada muy fría, puede ser motivo de nevadas a partir de 700 metros si el flujo es procedente de un mar cálido. Efecto en el que se entiende la relatividad de las cotas de nieve y los modelos, y fundamental saber interpretar el tiempo que se está dando en otros rincones peninsulares..
Pornosticar: intentar preveure quant pot créixer el paquet de neu (és clar  ;D), davant d'una situació méteo favorable. meteocalongero TM.
ruixat teula: Derivació més especifíca del ruixat uralita. Arrissem el rínxol de la microtopo extensió del ruixat uralita, i és aquell en que cauen gotes de 5 euros, pero al veí.... a tu no. Se sap perquè de cop veus una escena de los pájaros de Hitchcock, ja que milers de gavines o estornells aixequen el vol perquè a la seva teulada ha caigut un diluvi de 3 segons  XD
Núvol polla: Cúmul estil tropical i que va lligat al mecanisme CUCAL. Grandíssim desenvolupament vertical, i irrisori moviment horitzontal. Tenen forma fàl·lica, i donen diluvis de 500m x 500 m, per molt que els forers s'entestin en veure que es desplacen a damunt dels seus caps.
Núvol mascle: Formació nuvolosa de força desenvolupament vertical que acaba tenint severitat fins a formar una trompa...o una mànega :-* :-* :-* :-* :-*. Solen ser congestus litorals, amb una base més recta que la carretera de Sobrestany a l'Escala, i que molt sovint no van lligades a convecció profunda. >:D O:)

Situació peu de rei
. Copyright Llevantada: Situació 100% mediterrània en la que s'ha de treure aquesta eina mètrica a l'hora d'interpretar i analitzar models , sobretot mapes de pluja. Objectiu: Saber si amb una diferència de +/-2mm plourà a Torredembarra. (_)>
Models Paco Martínez Soria: Com si fos a la gran pel·lícula de l'entranyable actor espanyol "don erre que erre", models (GFS o ECMWF) que a 6, 7 o 8 dies vista van donant una situació sense canviar de parer en succcessives actualitzacions. Models que al final fan espetar als forers expressions com "al final GFS se ha "plegao" al europeo... Models que solen posar en estat d'eufòria els forers a l'hivern sobretot, quan un model dóna a 8 dies una nevada costanera i l'altre anticicló càlid. Desgraciadament, erre que erre, però solen acabar en situacions 12 h abans amb DLECES o Liguria ;D
La calor destrueix, el fred conserva

Desconnectat Jack Frost Miquelet

 • El que modela el gel i la neu...
 • Línia de Turbonada
 • *****
 • Missatges: 12628
 • Índex de patiment: -163
 • Gènere: Masculí
 • Aio!
Re:Diccionari micrometeorològic il·lustrat (actualitzat!!)
« Respondre #1 el: 26 Setembre 2014, 08:54:27 »
;)
Barcelona - Poble Nou
Thomas Jefferson, tercer presidente de los Estados Unidos de América, 1802:

“Pienso que las instituciones bancarias son más peligrosas para nuestras libertades que ejércitos enteros listos para el combate. Si el pueblo americano permite un día que los bancos privados controlen su moneda, los bancos y todas las instituciones que florecerán en torno a los bancos, privarán a la gente de toda posesión, primero por medio de la inflación, enseguida por la recesión, hasta el día en que sus hijos se despertarán sin casa y sin techo sobre la tierra que sus padres conquistaron”.

Desconnectat llevantada

 • Línia de Turbonada
 • *****
 • Missatges: 17790
 • Índex de patiment: -200
 • Gènere: Masculí
 • Poppower!
Re:Diccionari micrometeorològic il·lustrat (actualitzat!!)
« Respondre #2 el: 26 Setembre 2014, 09:12:40 »
 ;D _O_
"Sempre tornaré a la nostra platja ,les ones no em deixen mu mare allunyar-me'n massa"

Sant Rebuf , sempre al teu costat

Àlbum de fotos: http://picasaweb.google.com/llevantada

Desconnectat el tormentes

 • Cumulonimbus
 • ****
 • Missatges: 4500
 • Índex de patiment: 24
 • Gènere: Masculí
 • puja que pujaràs!
  • cal meteocoll
Re:Diccionari micrometeorològic il·lustrat (actualitzat!!)
« Respondre #3 el: 26 Setembre 2014, 11:50:15 »
Et veig en forma micro ;D