Missatges recents

Pàgines: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Bona nit !

Dades actuals

Tempe: 21º C   1018 hPa  vent de SE a 7,9 km/h.   86% hr.

Dades extremes

Tempe màxima: 26,2º C
Tempe mínima: 15,3º C
Humitat màxima: 92%
Humitat mínima: 45%
Ràfega màxima de vent: 16,9 km/h. de NORD a les 5.56 h.
2
Jo només sé que porto una calipàndria com una casa de pagès que no em puc treure de sobre de cap manera.   ^:(
3
Boranit,

Prs. 1021 hPa
T.    20,6º
Hr.   83%
Vent en calma
Cel 7/8

Salut!
4
Buenas noches.
Temperatura: 21.8º
Humedad: 68%
Presión: 1018 hPa
5
Buenas tardes.
Temperatura: 23.7º
Humedad: 68%
Presión: 1017 hpa

6
Bona tarda. Dia variable, amb sol al migdia, però ja amb força Cirrus i alguns Sc, Cu a les 14 hores, 6/8 Sc, Cu, Ci, cel serè matí, amb més núvols a la tarda. Ara 7/8 Sc, Cu, Ci, 21,7º, 74 %, 25,7º i 14,1º a Sarrià de Ter, 25,2º i 13º. Vent encalmat. Hi hagut rosada.
7
Bona tarda.el resum del dia:

Màxima: 19,7ºC   
Mínima:   10,7ºC.
Precipitació: 0,0 mm.
Fenomens observats: rosada a la nit i matinada
Visibilitat: bona
Cel: matí serè i tarda que s'ha anat ennuvolant de ponent a llevant, ara amb  6/8 Ci, Cs, As, Sc
Vent: fluix de mestral
8
Buenos días.
Temperatura: 24.1º
Humedad: 54%
Presión: 1019 hPa
Observaciones: Cielo despejado.
9
Buenos días, en estos momentos tenemos los siguientes datos, 19,3ºC con 74% de humedad, viento del NE a 5 km/h y 1017,6 Hpa con 174 W/m2, mañana mestral otra vez y más fuerte que el del otro día...
10
Hola, Gerard.

En primer lloc, dir-te que aquest estudi no s'aparta gaire de les teves teories respecte a les illes de calor urbanes.

El que passa es que hem de relativitzar. Dins d'un context "negatiu" de valors comparatius de temperatura aquesta estació de Girona (diguem propera a la ciutat de Girona i que jo qualifico de 'quasi urbana') té un valor de -0,4738ºC.  L'estació més propera en altitud ( per a fer una comparació més directa, i en teoria més congruent, donat que la diferència d'algunes desenes de metres amunt ó avall pot fer variar les medicions) és Fornells de la Selva  amb -0.9179ºC.  Així que podriem dir que la "mitja illa de calor" entre aquestes dues estacions és de +0,4441 graus Celsius a favor de l'estació quasi-rural / quasi-urbana  ( considero que una ubicació a 300 ó 400 metres de la ciutat no és per a catalogar-la estrictament com rural en termes meteorològics ).  Podriem imaginar una estació ideal al centre geogràfic de la ciutat de Girona que podria ser el punt més calent) i doblar aquesta xifra:  +0,9 ºC d'illa de calor urbana. Valor que, en el conjunt de l'any, es prou generós ( l'illa de calor de Madrid, macrociutat, està al voltant de +1,5ºC anyal ).

Dins del paràmetres que explico, aquests son els números que em surten a l'estudi.  Podràs comprobar que les desviacions de temperatura ( prefereixo aquest terme en lloc de 'anomalies' ) sumades les de totes les estacions donen un valor de 0,0000.

Una altra cosa és la distribució d'estacions i que falti alguna en plé centre de Girona  ( o bé permutar-la ).  Llavors ens podriem queixar d'aquesta al SMC (escaparia d'aquest àmbit Meteopirineu).

També he advertit que aquest any 2014 no és gaire normalitzat climatològicament, especialment per les característiques de vents excesius en el conjunt de l'any que desmunten un xic tot l'equilibri tèrmic. Per tant en un estudi més ampli d'anys o en el d'un altre any diferent els signes en comparacions d'algunes estacions i també d'algunes zones poden inclús estar invertits.

Salutacions.

- Jordi -
Per mi aquesta estació de Girona que esmentes és rural absolutament, ja que té una mitjana molt similar a les Deveses de Salt, 1,0º inferior en temperatura mitjana i  inferior en 1,5º en el promig de les mínimes, igual o lleugerament inferior a Girona-la Vall de Sant Daniel. Pensa que està un xic enfonsada respecte el barri de Santa Eugènia i separada d'aquest per hortes que fan que el microclima sigui igual al d'una zona rural que pugui estar a 10 km. A Girona a vegades fas 200 metres des d'un lloc urbanitzat fins a un terreny sense urbanitzar i la temperatura et varia 7º, tenim una illa de calor o uns microclimes brutals. Com no fa vent (velocitat mitjana del vent al gener els darrers 4 anys de 1,8 Km/h) l'aire s'estanca i la contaminació per PM 10 elevada a l'hivern, juntament amb inversions de 20º (12 de gener de 2013), fan que les temperatures al centre de Girona siguin molt més altes que als afores. Els teus càlculs no serveixen per Girona, el semivariograma no funciona, no sempre a més distància de la ciutat més fred i a menys distància més calor. Hem de tenir en compte que a la nit a Girona no fa vent, el nombre de calmes és molt més elevat que en altres ciutats. També en aquesta estació les dades s'haurien de corregir ja que la mínima és fins a les 24 hores solars, mentre que a les altres és fins a les 24 hores reals, per tant hi ha un increment de l'illa de calor que és un artefacte estadístic.
Pàgines: [1] 2 3 4 5 ... 10