Patim La Meteo

Meteorologia general => Instrumentació => Missatge iniciat per: Avanto en 05 Març 2013, 14:01:41

Títol: Problema Davis
Publicat per: Avanto en 05 Març 2013, 14:01:41
Avui he volgut baixar les dades de la Davis al ordinador.
Com sempre faig he concetat l'usb i m'ha començat a baixar dades, però la sorpresa ha estat que només m'ha baixat un nombre petit de dades, 28. Quan normalment, ho faig cada tres setmanes, m'en baixa 400.

He mirat el registre i no tinc cap dada des del 12 de febrer.

Algu sap que passa? ???
Títol: Re:Problema Davis
Publicat per: Meteotemps en 05 Març 2013, 14:34:32
La llibreta groga la tens sense dades des del 12 de febrer? si és així és que hi hagut un problema ja que a mi també m'ha passat, jo el que vaig haver de fer perque em tornès a funcionar va ser esborrar l'arxiu danyat .wlk en el teu cas el del mes de febrer i així et tornarà a funcionar, dubto molt que puguis recuperar les dades desde llavors
Títol: Re:Problema Davis
Publicat per: Avanto en 05 Març 2013, 18:30:44
I de què vé el problema?

Les dades estan a la Davis, no? Em marca els màxims i les temp. minimes...
Títol: Re:Problema Davis
Publicat per: Meteotemps en 05 Març 2013, 19:31:36
A la Davis és a dir a la consola si que ho tens, mira coses que passen amb l'USB a mi em va passar el mateix, vaig tornar a instalar el programa això si vaig guadar els arxius wlk excepte en el que hi ha el problema  ;)
Títol: Re:Problema Davis
Publicat per: gavarres en 05 Març 2013, 19:45:52
Avanto, si fas experiments amb els wlk, no els borris, renombra'ls per si les mosques.
Si ja tens el datalogger buit, fes un reset, per si de cas, a la consola, traient corrent i les piles durant una estona. (per si hagués quedat alguna dada corrupta al datalogger).

Una manera de comprovar els wlk podria ser a través del programa MeteoReportWL que els llegeix directament. (Report/Date Range) així podràs saber si et falten dies o és el weatherlink que fa el tonto.
Títol: Re:Problema Davis
Publicat per: Avanto en 06 Març 2013, 11:28:29
Sembla quee s'han perdut les dades des del 12f, no en tinc ni idea del motiu.
Títol: Re:Problema Davis
Publicat per: gavarres en 06 Març 2013, 18:37:08
Quina putada noi! No tinc ni idea del que ho deu haver causat. I ara et va bé? Has tornat a provar de baixar-te les dades?

No pot ser un problema de capacitat del data logger? Encara que tinc entès que quan arriba a estar ple va borrant dades antigues.  ???

He trobat això en un fòrum:
Remember that the logger has a capacity of 2560 records before it starts to overwrite the oldest data.

So if you set an archive interval of 10mins then it will store data for 2560*10 minutes or 17.7 days (25600/1440). So yes this will adequately cover a 16-day period, though without too much safety margin if your return was delayed for any reason.
http://www.weather-watch.com/smf/index.php?topic=26365.0
Títol: Re:Problema Davis
Publicat per: Meteotemps en 06 Març 2013, 18:44:25
Se suposa que si no baixes les dades les més antigues s'esborren, però el que li ha passat fa olor amb algún problema amb l'USB en la comunicació amb la consola  ;)
Títol: Re:Problema Davis
Publicat per: MeteoBDN en 14 Gener 2014, 18:13:35
Per no obrir un altre tòpic, reaprofito aquest d'en Toni perquè també tinc problemes amb la Davis...

1. Des que la tinc (gener 2009) m'havia anat com una seda, cap problema. Tot i això, fa cosa d'any i mig, un dia se'm va acabar la pila que hi ha dins la placa solar que alimenta els aparells de mesura. La vaig canviar i em va durar pocs mesos. Altra vegada la vaig canviar i ahir va deixar d'emetre dades. Tal i com en un principi m'havia durat vora 3 anys, ara ja no aguanta ni 4-5 mesos! Sabeu què pot passar? A algú li ha passat una cosa similar?

2. Un altre problema que tinc des del mes d'octubre és que el Weatherlink se'm penja. De cop i volta, sense tocar res, cada vegada que es connectava al servidor de la pàgina web per penjar-hi les dades i les gràfiques es penjava el programa. Ara hem aconseguit que pengi les dades, però les gràfiques no (si ho intento, es penja). I a més, tampoc puc consultar les dades deuminutals... Deixa de respondre...

Cagumdena...

Si algú té idea de res de tot això, us agrairé qualsevol aportació!!!! Una forta abraçada, companys! :)
Títol: Re:Problema Davis
Publicat per: gavarres en 14 Gener 2014, 18:23:17
Del punt 2 no et sabria dir res. No m'hi he trobat mai. Has repassat el tema virus?

Del punt 1: no sé si tens una VP o una Vue. El fet és el mateix. Diria que s'ha fos el supercap i s'ha de canviar. Hi ha un fil obert sobre el tema. Si és una VP, un aficionat a l'electrònica el pot canviar (http://vp-kb.wikispaces.com/Supercap%20fault).
Si és una Vue... cap a Darrera  :-\


Edit: mira't aquest fil http://forum.patimlameteo.com/index.php/topic,2084.0.html
Títol: Re:Re: Problema Davis
Publicat per: Meteotemps en 14 Gener 2014, 18:27:56
En quant a la pila de la ISS segurament el supercapacitador que porta i alimenta la placa solar s'ha anat fotent i poca energia guarda, per tant l'estació tira de la pila i dura tant poc.
El segon problema jo m'hi he trobat diversos cops, i la culpa.potser la té algún arxiu wlk que pel que sigui s'ha danyat i desde llavors sempre passa et passa el mateix, jo la única solució que li vaig trobar és reinstalar el programa.
Títol: Re:Re: Problema Davis
Publicat per: Meteotemps en 14 Gener 2014, 18:32:23
Jo fart de la versió USB, vaig acabar comprant-me el IP, és car però ja no em dóna problemes i les dades es pugen al servidor que té Davis via router.
Títol: Re:Problema Davis
Publicat per: MeteoBDN en 14 Gener 2014, 18:43:20
Ei moltíssimes gràcies a tots dos!!!! :D

:plas!

M'ho miraré, doncs!



PD: és una VP
Títol: Re:Problema Davis
Publicat per: PUIGMAL en 14 Gener 2014, 21:40:51
Ei moltíssimes gràcies a tots dos!!!! :D

:plas!

M'ho miraré, doncs!



PD: és una VP
Si, es això de la placa, que està molt gastada"menjada" pel sol.Jo la vaig canviar i ja està (aquest any nou anys de la DAVIS) ;)
Títol: Re:Problema Davis
Publicat per: gavarres en 14 Gener 2014, 22:00:04
Si, es això de la placa, que està molt gastada"menjada" pel sol.Jo la vaig canviar i ja està (aquest any nou anys de la DAVIS) ;)

La meva quasi té 9 anys també i deu fer uns 2-3 anys que vaig haver de canviar el supercap. Aquella temporada en van petar unes quantes.
Encara porta la mateixa placa solar, el protector de la qual comença a estar blanc i trinxat, però aguanta. En tinc una de recanvi "by if the flies" :P.
Aquest any vaig haver de canviar l'anemo. Es va espatllar el reed.
La pila la de la ISS la dec haver canviat dues vegades (ja deu començar a tocar) i les de la consola em sembla que una o dos com a màxim.

Coi, acabo d'escriure un historial!  ;DD
Títol: Re:Problema Davis
Publicat per: casacota en 16 Gener 2014, 09:52:36
Em sembla que jo vaig pel camí de gastar piles... només dos mesos ha durat la última, en la Davis més vella que tinc (va ser la primera Davis Vue a meteoclimatic crec, estava a Madrid-Ventas originàriament). Aquí feia només d'anemòmetre i penell, ara només em queda l'anemòmetre a 2 metres de l'altra Davis que fa la resta de paràmetres.

Quan pari de ploure la baixo (pal d'11 metres...!) i a veure què es pot fer. En la Vue tot està fos dintre un bloc de resina, m'ensumo dificultats.
Títol: Re:Problema Davis
Publicat per: gavarres en 16 Gener 2014, 12:52:09
A veure com va el tema "resina", estic intrigat  (_)>
Títol: Re:Problema Davis
Publicat per: boira en 16 Gener 2014, 12:56:55
Entenc que hi ha un supercap i aquest està dins del bloc de resina ?

... i aquest supercap casca, com a les altres Davis ?

 :ehem!

(per els dissenyadors, i no per la resina, sinó perquè casca)
Títol: Re:Problema Davis
Publicat per: casacota en 17 Gener 2014, 00:07:30
Entenc que hi ha un supercap i aquest està dins del bloc de resina ?

... i aquest supercap casca, com a les altres Davis ?

 :ehem!

(per els dissenyadors, i no per la resina, sinó perquè casca)

Exacte. La qüestió és que està al límit del bloc de resina, transparent i tot. Però es pot fer una operació quirúrgica dins la resina? Fent uns talls fins a les potes, tallant-les i soldant-hi un o dos supercaps fora de la resina.

El dia que tinguem condensadors d'alta capacitat purament capacitius a base de nanotubs sense electrolits haurem superat aquesta fase. De moment hem de tirar amb aquests híbrids entre elkos i acumuladors, desenvolupats per cert als anys 30-40 a Berlín com a part integrant dels mítics micròfons Neumann, el Neumann CMV3

Títol: Re:Problema Davis
Publicat per: boira en 17 Gener 2014, 09:52:17
Exacte. La qüestió és que està al límit del bloc de resina, transparent i tot. Però es pot fer una operació quirúrgica dins la resina? Fent uns talls fins a les potes, tallant-les i soldant-hi un o dos supercaps fora de la resina.

El dia que tinguem condensadors d'alta capacitat purament capacitius a base de nanotubs sense electrolits haurem superat aquesta fase. De moment hem de tirar amb aquests híbrids entre elkos i acumuladors, desenvolupats per cert als anys 30-40 a Berlín com a part integrant dels mítics micròfons Neumann, el Neumann CMV3

Uf ....

De resines n'hi ha bàsicament de poliuretà i epoxy i de diferents consistències. En algunes s'hi pot remenar a base de dremel i/o cutter.

També es poden atacar amb clorur de metilè, però el procés és llarg i generalment destructiu. Reservat a anàlisi post-mortem i enginyeria inversa  :^)

Els condensadors electrolítics casi sempre han marcat el límit de vida dels aparells electrònics i els supercaps l'han acabat d'escurçar. En els temps que corren no és cap problema per un aparell de consum, per la merda del usar y tirar , però en el cas de la Davis crec que és una cagada i seria millor tenir-hi uns terminals amb un acumulador més tradicional a fora.

Títol: Re:Problema Davis
Publicat per: casacota en 17 Gener 2014, 13:01:48
Els condensadors electrolítics casi sempre han marcat el límit de vida dels aparells electrònics i els supercaps l'han acabat d'escurçar. En els temps que corren no és cap problema per un aparell de consum, per la merda del usar y tirar , però en el cas de la Davis crec que és una cagada i seria millor tenir-hi uns terminals amb un acumulador més tradicional a fora.

Els supercaps en principi aguanten fins a 3000 cicles de càrrega/descàrrega, els niquel/cadmi (ara prohibits) uns 1000, els Niquel/hidrid uns 700, els Li-ion uns 500. Anem millorant? Jo diria que no...

El que maten els supercaps són les sobrecàrregues a altes temperatures. L'estiu mediterrani els deixa fregits, i a l'hivern es moren.

Al final haurem de posar un pes a dintre del pal amb un mecanisme de rellotgeria amb generador electromagnètic (sistema rellotge amb campanes, amb una dinamo en comptes del moderador amb pales de vent) que cada quart d'hora recarregui un condensador normal i anar a donar corda cada diumenge... o un sistema d'alimentació a distància, tipus bobina-condensador a excitar amb un emissor a la mateixa freqüència dintre casa, com si d'un sistema de ràdio es tractés. Em pregunto perquè no es fan carregadors universals sense contacte amb aquest principi, podriem anar recarregant tot tipus de coses sense necessitat de cables.
Títol: Re:Problema Davis
Publicat per: MeteoBDN en 07 Gener 2016, 16:06:02
Recupero aquest fil per fer una consulta de la Davis i el Weatherlink... Sabeu si hi ha alguna manera perquè tot plegat funcioni amb horari UTC?

Merci! :D
Títol: Re:Problema Davis
Publicat per: cesarmeteo en 07 Gener 2016, 16:52:09
A menys que sigui cambiant el format horari de l'ordinador no conec un altre manera  :-\
Títol: Re:Problema Davis
Publicat per: gavarres en 01 Desembre 2016, 17:20:56
Us explicaré una història de "por" i una altre problema que us podeu trobar amb Weatherlink:

El dia 23 va haver-hi una tempesta prop dels Àngels i va marxar el corrent. Pel que he vist el pc es va tancar més tard quan va detectar la bateria baixa. Total que a l'endemà van pujar allí a donar la corrent i es va engegar tot bé. Va començar a enviar dades a Meteoclimàtic.

El que no em vaig fixar va ser en que les dades no quedaven guardades a la "llibreta groga" i cada vegada baixava més dades del datalogger (suposo que al no guardar-les no les borrava). Primer vaig provar de renombrar l'arxiu wlk per si era això, i no (al remenar arxius del weatherlink sempre amb el programa tancat).
Després li he canviat l'hora i quan demana si ha de borrar la memòria li he dit que sí. També ho he provat canviant l'interval de dades (hauria de borrar el datalogger). I res, no quedava res guardat i les dades s'anaven apilant al datalogger.

Total que he pujat fins els Àngels i li he fet un reset a la consola (piles i datalogger fora durant uns minuts), resultat negatiu.

Mirant la configuració de l'estació he vist que la casella de borrar les dades després de baixar-les estava grisa i desmarcada i no em deixava activar-la de cap manera.

Solució que havia llegit "por ahi": crear una nova estació (amb un altre nom) i posar els wlk bons allí.

Al configurar-la he vist que la casella de borrar dades després de baixar-les del datalogger estava activada (quan a l'altra no em deixava tocar res). I, efectivament ha funcionat i m'ha baixat tot el novembre fins el dia 22 (el de la tempesta era el 23). Després he hagut de copiar les plantilles i l'arxiu de config d'internet a la nova carpeta.

He perdut 8 dies de dades però tinc els valors màxims, mínims i de pluja que s'anaven enviant a Meteoclimatic

Fiuuu
Títol: Re:Problema Davis
Publicat per: Gerard Taulé en 01 Desembre 2016, 17:42:52
És el problema de les automàtiques, les tempestes fan molt de mal.
Títol: Re:Problema Davis
Publicat per: Empordanet en 02 Desembre 2016, 06:26:58
Deu ni do ....